Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι κλιματικές αλλαγές επηρέασαν και τα νερά του Ευρίπου

Τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας ανακοίνωση, η οποία λέει ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν δημιουργήσει ακαταστασία στην ροή του ρεύματος του Ευρίπου, καθιστώντας με αυτόν τόν τρόπο αδύνατη την προγραμματισμένη με ακρίβεια λειτουργία της γέφυρας.

Η Χαλκίδα φημίζεται για τα «τρέλα νερά» της ή ποιο επιστημονικά για το φαινόμενο της παλίρροιας του Ευρίπου που έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής του νερού στο στενό του Ευρίπου με περιοδικότητα ενός κύκλου της σελήνης.
Οι κλιματικές αλλαγές όμως που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι τρέλαναν πραγματικά τα νερά, αφού η περιοδικότητα αυτή χάθηκε και μαζί όποια δυνατότητα προγραμματισμού για τη διέλευση των πλεούμενων και το άνοιγμα της γέφυρας.

1 σχόλιο:

  1. Προς υπεύθυνο ύλης δικτυακού τόπου http://xalkida-evia-greece.blogspot.gr/

    Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του δικτυακού τόπου EVIAPORTAL (http://www.eviaportal.gr/)
    "Το περιεχόμενο του EVIAPORTAL.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη."

    Όπως διαπιστώσαμε, το παρών άρθρο καθώς και άλλο υλικό (φωτογραφίες και κείμενα) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της "ΕΥΒΟΪΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ο.Ε.", αναδημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα σας κατά παράβαση των προαναφερθέντων όρων του δικτυακού τόπου EVIAPORTAL.GR.

    Θα σας παρακαλούσαμε στα πλαίσια συμμόρφωσης με τους όρους χρήσης άλλα και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τόσο στο προαναφερθέν άρθρο όσο και σε κάθε μελλοντική αναδημοσίευση, να αναφέρεται την πηγή του περιεχομένου που χρησιμοποιείται (ειδησεογραφικό portal της Εύβοιας - EVIAPORTAL) όσο και να παρέχεται σύνδεσμο (link) προς το πρωτότυπο.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή