Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συμεών Κεδίκογλου: Πολύ θετική η υπογραφή του προγράμματος LEADER Αλιείας για την Εύβοια ύψους 5 εκ. ευρώ



Συμεών Κεδίκογλου και ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης
Κατά την υπογραφή του προγράμματος στο Υπουργείο παρευρέθηκε ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος έχει ασχοληθεί και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με το βαθμό αξιοποίησης προγραμμάτων και κονδυλίων για την ανάπτυξη της αλιείας.

Το πρόγραμμα Leader Αλιείας (Εύβοιας) έχει ύψος 4.690.000€, αφορά περιοχές της Εύβοιας αλλά και της Σκύρου – και όχι μόνο τα κέντρα - περιλαμβάνει ευρύτερες δράσεις ελεύθερης αλιείας, εκτροφής, μεταποίησης κ.α. που ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες, όπως δράσεις για εναλλακτικό τουριστικό τομέα, αλιευτικό τουρισμό και γαστρονομία που θα υποστηρίξουν την αλιευτική διαδικασία και παραγωγή. Ένα ζήτημα που τονίσθηκε είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων επενδύσεων χωρίς καθυστερήσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν ψηλά στις γραμμές αξιοποίησής του, γι’ αυτό ο βουλευτής συνεχάρη με τη σειρά του τον Υπουργό για το αίσιο τέλος της προσπάθειας με την υπογραφή του.
Επιπλέον, ο βουλευτής πληροφορήθηκε ότι στην Εύβοια ετοιμάζεται και ολοκληρώνεται η χωροθέτηση ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως δεσμεύθηκε ο Υπουργός, ο οποίος ενημέρωσε ακόμη ότι το υπουργείο προετοιμάζει ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για χρονίζοντα προβλήματα των κλάδων, ενώ μόλις χτες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση των τριών κορυφαίων οργάνων της Ε.Ε. (Συμβούλιο Υπουργών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) για την κοινή αλιευτική πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι από 1.1.2014 και για εφτά χρόνια θα ξέρουμε ποιες δράσεις χρηματοδοτούνται και με τι κονδύλια. Σε εμάς μένει η πρόκληση και η ευκαιρία να διαμορφώσουμε το εφαρμοστικό πλαίσιο για την αξιοποίησή τους.  ΠΗΓΗ:http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=24397Η Εύβοια στην οθόνη σας [eviaportal.gr] Ειδήσεις, Νέα από την Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου